Geuren.

Overgewicht.

Zoals ik al zei heb ik vanaf kind af al problematiek met mijn gewicht. Op foto’s van mij als baby en als opgroeiend kind zie je dat ik dikker ben dan de gebruikelijke kinderen op die leeftijd. In mijn pubertijd heb ik de fases met niet meer willen eten, overgeven en laxeer medicijnen allemaal geprobeerd. ‘’gelukkig’’ kwam ik hier telkens snel achter dat dit geen methodes waren voor mij om vol te houden en is dit voor mij nooit een probleem geworden. Echter bleef het gewicht de jaren toenemen dat ik op slot een gewicht van 115 kilo had bereikt. Ik voelde mij met dit gewicht lelijk, dik en vet. Iets wat ik heel erg naar vond om te voelen.

Al een aantal jaar ben ik bezig een methode te vinden die bij mij past om mijn levensstijl aan te passen. Zo ben ik eens in een half jaar tijd ruim 25 kilo afgevallen! Was ik hier trots op? Eigenlijk niet. De reden van dit gigantische verlies in kilo’s kwam door een hoop stres, prikkelbare darm syndroom en roken. Over al deze onderwerpen zal ik eens terugkomen in een andere blog.

Nadat ik de stap had genomen te stoppen met roken heb ik met mijzelf afgesproken dat ik alles mocht eten en drinken wat ik wilde. Om er maar voor te zorgen dat ik niet weer zou gaan roken. Dit heb ik geweten.. ik ben toen ongeveer 25 a 30 kil0 aangekomen. Heb ik hier spijt van? TOTAAL NIET! Tot de dag van vandaag nog zo blij dat ik ben gestopt met roken.

115 kilo!

Maar goed, de kilo’s zaten er dus weer dubbel aan en had dus het gewicht van ruim 115 kilo bereikt. Gelukkig is mijn verloofde net zo als hoe ik leef. Hollen of stilstaan. Daar bedoel ik mee, actief afvallen of even een moment van loslaten. Toch zijn Gijs en ik de afgelopen periode (ongeveer 1,5 jaar) steeds actiever geworden in het creëren van een gezondere levensstijl. Bewustere keuzes maken en proberen creatief te zijn met voeding. Toch is het een gevecht waar je u tegen zegt en zeg ik wel eens dat ik hiervoor levenslang heb gekregen.

Toch wilde ik een aantal dingen uittesten om te kijken of ik hierbij een switch kon maken in mijn levensstijl en kilo’s kon verliezen.

Welke methodes heb ik allemaal al geprobeerd?

 • Detox
 • Virtuele maagband
 • 1 op 1 dieet
 • Weight watchers
 • Gewichtsconsulente
 • Sap kuur
 • Pillen

Over al deze onderwerpen ga ik een losse blog typen. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp, neem dan vooral een kijkje op mijn website voor andere blogs.

Hoe gaat het nu met het gewicht?

Erg aan het schommelen. Ik merk dat ik door alle bovengenoemde onderwerpen stuk voor stuk zeker iets positiefs heb gehaald. Ik denk ook dat mijn conclusie in ieder geval kan zijn van alle bovengenoemde methodes dat het voor een ieder kan werken, maar mogelijk ook niet. Proberen kan geen kwaad en wie weet is dit de oplossing voor je.

Detox

Je kan het bijna niet meer ontkomen. Detoxen, de manier om je lichaam te reinigen. Snel af te vallen en ervoor te zorgen dat je nieuwe stijlen kan toepassen aan je leven. Wat mij vooral meteen aantrok om een detox te gaan doen was het snelle afvallen. Natuurlijk niet hetgeen wat je moet denken als je aan een detox begint, maar hee afvallen is nooit verkeerd toch.

Eerst maar eens even een korte introductie over een detox.

Detoxen doe je voornamelijk om je lichaam te reinigen/ zuiveren. Oude en ‘’vieze’’ lichaamssappen te verliezen en ruimte te maken voor nieuwe en gezonde vitamines en mineralen. Je lichaam neemt namelijk na een volbrachte detox sneller voedingsmiddelen tot zich omdat het lichaam dus gereinigd is.

Zoals ik al zei heb je verschillende vormen van detoxen. In een thee vorm, met medicijnen, sapjes, zakjes die je moet oplossen en noem het verder maar op.

Voor deze detox heb ik de methode geprobeerd waarbij je zakjes moet oplossen in water of sap.

5 kilo afgevallen!

De detox werd ook wel darmdetox genoemd. Tijdens deze detox staat het reinigen van de maag/darmkanaal centraal. Deze detox heb ik gedaan onder professionele begeleiding van een gewichtsconsulente die de detox ook zelf heeft uitgevoerd en dus uit ervaring kon spreken over de werking van de detox. In deze blog zal ik mijn ervaring met deze detox delen.

Hoe begin je met een detox?

Als advies word altijd gegeven de dagen voorafgaand dat je start met de detox je voeding aan te passen. Je lichaam, maar vooral je maag, moeten wennen aan het hebben van geen tot minimaal nuttigen van voeding. Denk dan aan het nuttigen van lichte maaltijden en weinig voedsel. Hierbij moest ik goed denken aan het drinken van voldoende water en cafeïne vrije dranken. Deze voorbereiding doe je ongeveer 3 dagen van te voren. Per dag eet je steeds iets minder en luchtigere maaltijden. Tot je op de dag komt van de start van je detox.

Start detox.

Ik heb deze detox voor 4 dagen gedaan en ik moet zeggen het was behoorlijk zwaar. Bij deze detox mocht je naast de ‘’sapjes’’ niks anders eten of drinken. Behalve water of thee. Eventueel een bouillon mocht maar alleen op momenten van erge flauwte. Op 1 dag dronk je 3 grote sappen en 2 tussendoor sapjes. De grote sappen verschilde van smaak. Een sapje had de smaak van gras/vezels. Niet erg lekker.. een ander sapje was iets zoeter van smaak maar nog erg bitter. De tussendoor sapjes waren wel soort van lekker. Dit had een zoet smaakje wat iets weg had van een verdunde variant van de taxi drank. Erg wennen in het begin maar die waren wel weg te krijgen. De sapjes kon je oplossen in water of in vruchtensap (appelsap). Deze sap moest dan wel laag/geen suiker bevatten. Dit heb ik na het drinken van mijn eerste sap direct gehaald omdat ik het met vermengen met water echt niet te drinken vond.

Dag 1:

Deze dag verliep eigenlijk vrij goed. Nog vol motivatie en kracht ging ik van start. De eerste dag merkte ik ook vrij weinig van het hebben van trek of iets. Waarschijnlijk kwam dit omdat mijn lichaam nog moest wennen aan de sapjes en dat dit dus al snel een vol gevoel gaf. Ook was ik nog erg enthousiast en nieuwsgierig wat deze dagen mij zouden brengen. Gedurende de eerste dag geen moment van flauwte of toename in vermoeidheid gevoeld.

Dag 2:

Ik werd met grote verbazing wakker met erg veel energie. Waarom ik hier over verbaasd was omdat ik voor mijn gevoel amper voedingsstoffen binnen had gekregen en ik altijd dacht je dit moet hebben om te kunnen functioneren. Dit bleek toch niet helemaal zo te zijn (natuurlijk wel op lange termijn). Gedurende deze dag begon ik wat hoofdpijn te krijgen en had ik korte momenten van flauwte. Dit was voornamelijk bij het opstaan of snelle bewegingen maken. Dit zakte snel weer af en was goed te handelen.

Dag 3:

Deze dag begon vermoeid. Ik merkte overduidelijk dat mijn lichaam het zwaar had en dat de detox mij zwaar begon te vallen. Ik bleef continu hoofdpijn houden en begon last te krijgen van krampen in mijn darmen. Doordat ik last heb van het prikkelbare darm syndroom ben ik zeer gevoelig voor veranderingen in voeding en vocht. Dit merk ik vrijwel altijd heel snel in mijn darmen. Dat was dus in dit geval ook zo. Erg vond ik dit eigenlijk niet, gaf mij een soort van gevoel dat de detox begon te werken. Echter werden de krampen gedurende dag erger en kreeg ik last van hevige diarree. Ook werd ik erg misselijk en begon ik moeite te hebben met het nemen van de sapjes. De motivatie nam af en voelde mij zwak worden. Op dit moment heb ik ook een bouillon genomen. Dit gaf gelukkig een goed effect en leek ik weer iets op te knappen. Het gevoel van lusteloosheid en vermoeidheid nam gedurende de dag wel erg toe.

Dag 4:

De laatste dag! Ik moet eerlijk bekennen dat ik enorm blij was dat de laatste dag begonnen was. Ik werd enorm ziek wakker, zwak en erg vermoeid. Ik heb mij op dat moment ook echt afgevraagd waarom ik dit deed. Gelukkig was mijn verloofde zo lief om mij continu aan te moedigen en hielp mij ook goed op de momenten dat ik wilde opgeven. Deze dag bleef de hoofdpijn continu aanwezig en liep ik helemaal leeg. Mijn maag was flink van slag en mijn behoefte om de sapjes te drinken was volledig weg. Het lukte mij ook niet om het laatste sapje te drinken. Dit omdat de misselijkheid te heftig was en ik er ook echt klaar mee was.

Einde detox.

De dag na de detox moest ik weer rustig opbouwen met eten. Licht verteerbaar voedsel en heldere dranken. Het eten viel erg zwaar maar wat was ik blij om weer te mogen eten. 4 dagen geen voedsel klinkt niet lang, maar als je die dagen alleen maar dingen tot je neemt die je echt niet lekker vind en dus met grote tegenzin tot je neemt maakt het enorm zwaar. Bij mijn eerste hap in mijn beschuitje met kaas leek het wel alsof er een engel over mijn tong heen pieste. Zo goddelijk lekker was dit, haha! Ik heb deze detox gedaan onder strenge begeleiding van mijn gewichtsconsulente. Gedurende de detox dagen hadden wij met regelmaat contact via whatsapp en was zij zeker mijn stok achter de deur. Omdat ik de detox deed onder haar begeleiding mocht ik nog niet op de weegschaal stappen, pas op het moment dat ik weer bij haar kwam. Hiervoor moest ik 2 dagen wachten. Ik was enorm nieuwsgierig of ik was afgevallen en hoeveel dit dan zou zijn. Dit bleek uiteindelijk 4 a 5 kilo te zijn. Enorm veel dus! Ik schrok hier behoorlijk van. Stiekem trots dit kwijt te zijn, maar diep van binnen wel goed gerealiseerd dat dit ook er zo weer aan gegeten zou zijn. Ook wist ik dat dit voornamelijk vocht was. Gelukkig was ik ook wat in mijn vetpercentage afgevallen maar dit was niet erg veel. Waar ik voornamelijk blij mee was dat mijn lichaam gereinigd was en er weer tegenaan kon!

Ik was er helemaal klaar mee!

Hoe kijk ik terug op de detox.

Pff wat was dit zwaar. Ik vond de sapjes echt niet lekker ( een jaar later en nog een trauma, haha). Het niet eten was in het begin goed te doen maar op slot werd dit ook steeds zwaarder. De algehele malaise eromheen viel mij om eerlijk te zijn ook best tegen. Ik wist dat je dit kon krijgen maar als het dan uiteindelijk ook echt gebeurd vraag je jezelf wel echt af waarom je dit doet. Toch ben ik wel trots dat ik het heb uitgeprobeerd, volgehouden heb en afgerond heb. Of ik deze detox nog een keer zou doen? Nee totaal niet, haha! Maar we zijn wel weer een ervaring rijker.

Virtuele Maagband

Een tijdje geleden heb ik mij verdiept in de virtuele maagband. Wat de werking hier van is, en hoe de ervaringen zijn van andere mensen. Ook kwam ik de virtuele maagband tegen op een televisie programma waardoor ik helemaal geïnteresseerd ben geraakt. 

Eerst veel met mijn verloofde over gesproken. Wel doen, niet doen? De therapeuten die we tegen kwamen zagen er vriendelijk en professioneel uit, maar eenmaal bij het kostenplaatje schrokken we keer op keer. Een sessie zou tussen de 60 en 100 kosten en je zou minimaal 4 tot 5 sessies nodig moeten hebben. We hebben het niet krap ofzo, maar dit zou wel een flinke duik geven in de portemonnee. Toch even verder gezocht, het zoeken weer laten rusten, weer zoeken en toen toch maar weer gestopt. De behoefte om het te proberen was er, maar het geld hielt mij best wel tegen. Ze zeggen wel eens gezondheid is toch meer waard dan geld. Dat is zeker zo, maar juist omdat dit nog vrij onbekend is en je ook niet zeker weet of het werkt toch het even laten rusten.

”Werken aan je onderbewustzijn…”

Zo gingen er een paar weken overheen en had ik in de tussentijd een keer een afspraak bij mijn huidige therapeut voor mijn mentale welzijn. Hier kwam toevallig tijdens het praten het onderwerp virtuele maagband voorbij en zij zou wel iemand kennen. Ook hier gingen weer een paar dagen voorbij tot ik op een vrijdagmiddag gebeld werd door een onbekend nummer. (ik neem vaak niet op bij onbekend, waarom ik het nu wel deed geen idee! Haha) Dus ik nam op en kreeg ik de therapeut die de virtuele maagband sessies gaf aan de telefoon. Het was boven verwachting een heel fijn en ontspannen gesprek. Ook gevraagd naar de kosten en die waren hetzelfde als mijn huidige sessies. (90 euro, waarvan ik 40 euro vergoed kreeg) Tevens hoefde ik bij haar ook niet 5 keer terug te komen en zou het per sessie bekeken worden hoe het zou gaan.

Laten we eerst even beginnen met een korte uitleg wat nou precies een virtuele maagband is.

Een virtuele maagband is een maagband die ‘’geplaatst’’ word in je onderbewustzijn. Je therapeut gaat jou onder hypnose brengen waardoor je zo ontspannen word dat je onderbewustzijn ruimte krijgt sneller en gemakkelijker dingen van buitenaf op te nemen. In dit geval zorgt je onderbewustzijn er zo voor dat de tips, opdrachten en taken die de therapeut geeft tijdens de hypnose snel een gewoonte worden. Tijdens de hypnose gaat de therapeut in op de doelen die je zelf hebt aangegeven tijdens het kennismakingsgesprek waar je aan wilt werken. Dit kan over van alles gaan. Denk aan emotie eten, afkicken van suiker producten, bewuster gezonde keuzes kunnen maken en sneller het gevoel te hebben vol te zitten. Gedurende de hypnose komen dit soort onderwerpen met regelmaat te sprake.

Genoeg informatie over de virtuele maagband. Tijd voor mijn ervaring.

Zoals ik al hierboven beschreef ben ik via mijn ”mentale” therapeut terecht gekomen bij deze therapeut die gespecialiseerd is in het plaatsen van virtuele maagbanden. Hierdoor was voor mij de connectie snel gelegd. We hebben een fijn telefoon gesprek gehad en de afspraak was snel gemaakt. Zij had er wel voor gekozen de afspraak iets verder in de toekomst te plannen. Dit was voor mij dan de test om erachter te komen of ik hier echt klaar voor was en de motivatie om aan dit avontuur over een tijdje er nog was. Hier baalde ik in het begin natuurlijk enorm van. Ik wilde direct aan de slag, maar ik begreep het wel.

Kennismakingsgesprek en voor de eerste keer onder hypnose!

Na een tijd wachten was het dan eindelijk zo ver. Het was de dag van de kennismaking. Ik ging ook met die instelling naar de therapeut toe. Dat het alleen een kennismakingsgesprek zou zijn. Eenmaal aanwezig en gestart werd al snel duidelijk dat ik tijdens de eerste sessie ook al echt onder hypnose zou gaan. Hiervoor kreeg ik best wel zenuwen. Zou ik het wel goed doen, ben ik onder hypnose te krijgen en zou het voor mij werken. Gelukkig werd ik tijdens de kennismaking al goed tot rust gebracht en voelde ik mij snel op mijn gemak. Tijdens het gesprek was het van belang dat de therapeut mij als persoon leerde kennen. Wat mijn dagelijkse gewoontes waren en hoe mijn voedingspatroon eruit zag. Na dit alles te hebben verteld en mijn doelen te hebben gedeeld was het tijd voor de hypnose.

Mijn doelen waren als volgt:

 • Afvallen.
 • Gezonde relatie ontwikkelen met voeding.
 • Luisteren naar mijn lichaam.
 • Hoe om te gaan met frisdrank.
 • Meer water leren drinken.

Klaar voor de hypnose? Hier komt ie dan..

Voor de hypnose moest ik gaan liggen op een bank/bed. Hierbij moest ik proberen een ontspannen houding aan te nemen en mijn ogen te sluiten. De therapeut nam plaats op een stoel dichtbij mij en nam ook een ontspannen houding aan. De kamer werd verduisterd en ontspannen muziek werd aangezet. Het is lastig uit te leggen wat er allemaal verteld word tijdens de hypnose. Als eerste start zij een oefening waarbij je stapsgewijs je lichaam steeds meer ontspant. Tijdens deze oefening voelde ik mij ook echt ontspannen en was mijn focus steeds meer gericht naar haar stem en niet naar de omgeving. Na deze oefening was het tijd voor de echte hypnose. Tussen de ontspanning en de hypnose zelf zat overigens geen pauze of dergelijks. Vanuit de ontspanning zak je vrijwel direct in de hypnose. Je onderbewustzijn gaat dan soort van aan. Tijdens deze eerste hypnose werd mijn onderbewustzijn bewust gemaakt van de veranderingen die mijn lichaam zou gaan doormaken in de komende periode. Mijn doelen waaraan ik wilde werken en hoe ik dit realiteit kon laten worden. De sessie zelf duurde ongeveer 20 tot 30 minuten. Dit voelde echter niet zo. De tijd ging voor mijn gevoel vrij snel vooral omdat je op dat moment totaal niet bezig bent met de tijd. Na het half uur was de hypnose voorbij. Ze sluit de hypnose af door weer rustig terug te komen naar het hier en nu en terug te tellen naar 10. Je opent dan weer rustig je ogen en dan is het voorbij.

Hoe vond ik de hypnose?

In het begin heel raar.. Een onbekend iemand die tegen je gaat praten. Je ligt daar maar op dat bed te luisteren en je moet het allemaal maar aannemen. Op een of andere manier doe je dat ook maar gewoon. Het maakte het in ieder geval wel makkelijker, haha! Ik voelde mij na de hypnose erg ontspannen en op mijn gemak. Ik had nog niet direct lichamelijk het gevoel dat er iets gebeurt was, maar dat was ook niet de insteek van de eerste hypnose sessie. Al met al aardig overrompeld maar wel positief.

Opgehaald en naar de operatiekamer gebracht..

De tweede sessie..

Na de eerste sessie hadden we direct een nieuwe afspraak gemaakt voor de volgende sessie. Deze vond een week later plaats. De start van deze sessie verliep iets anders. Dit omdat in dit geval de kennismaking niet nodig was begonnen we vrijwel direct aan de hypnose. Na een kort gesprekje/ evaluatie van de voorgaande week mocht ik weer gaan liggen op het bed en begon de ontspanningsoefening weer om onder hypnose te komen. Deze sessie was compleet anders dan de vorige. Tijdens deze hypnose zou namelijk de ” maagband” geplaats worden. Voorafgaand mocht ik kiezen of zij een verhaal zou vertellen dat plaats zou vinden in het ziekenhuis of in een kliniek. Ik had gekozen voor de kliniek, waarom weet ik eigenlijk niet. Toen ik eenmaal onder hypnose was vertelde zij tot in de details hoe een bezoek aan de kliniek zou verlopen. Klein voorbeeld: ” je loopt de kliniek naar binnen, je ziet de receptioniste zitten en je word begroet. Je word naar je kamer gebracht waar je een operatiejas aan moet. De verpleegkundige brengt het infuus bij je in en kort daarna word je naar de operatiekamer gebracht. In de operatiekamer staat de chirurg al op je te wachten en begint een gesprek met je. ” Om niet teveel in de details te schieten is dit een korte ingreep in het verhaal wat zij mij op dat moment in mijn hypnose aan het vertellen was. Het verhaal zoals hierboven beschreven was in werkelijkheid nog gedetailleerder. Kan dat? Ja hoor dat kan! De hypnose werd weer afgesloten door weer rustig terug te komen naar de ”werkelijkheid”. Na deze sessie hebben we nog even nagepraat en de hypnose geëvalueerd. In de auto op weg naar huis moest ik ook echt even alles een plaats geven en bedenken wat ik er nou van moest vinden. Op een of andere magische wijze leek ik ook daadwerkelijk het idee te hebben een volle maag te hebben en verminder eetlust te hebben. Heel bijzonder.

De opvolgende sessies..

De sessies die hierna plaatsvonden , dit waren er nog 2, waren niet zo bijzonder. Tijdens deze sessies ging ik weer onder hypnose en werd bekeken of de ”maagband” nog strak genoeg zat. Ook werd mijn onderbewustzijn opnieuw alert gemaakt op deze nieuwe manier van leven. Ik vond deze sessies erg fijn. Zo kon ik mijn ervaring delen en horen of hetgeen wat ik deed ook goed was.

Huiswerk voor thuis.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling van de virtuele maagband zijn audiobestanden. Elke hypnose sessie werd bij mij opgenomen die ik vervolgens via WhatsApp opgestuurd kreeg. Na de eerste sessie moest ik het audiobestand van die sessie elke dag luisteren tot de volgende sessie. De opvolgende hypnose sessies en dus de opvolgende audiobestanden mocht ik luisteren wanneer ik deze wilde, als dit maar wel minimaal 2x per week was. Geen probleem zou je zeggen. Nou niks is minder waar.

Tot slot.

Je zou denken, elke dag of elke week een audiobestand luisteren is niet moeilijk. Nee dat is het zeker niet. Het is juist heerlijk om even op bed te liggen en ECHT te ontspannen. Toch merkte ik gedurende de tijd doorging ik minder ging luisteren. De noodzaak hiervan werd minder en dacht er dus ook vrijwel niet meer aan. Heel sonde natuurlijk! Dit is er zo bij ingeslopen. Heeft de virtuele maagband mij geholpen. In de periode dat ik hiermee actief bezig was heeft het mij zeker geholpen. – 7 kilo was het resultaat wat ik daarmee had bereikt. Iets om echt trots op te zijn. Met het schrijven van deze blog krijg ik automatisch weer te behoefte drang om de audiobestanden weer te luisteren en te kijken wat het effect nu is.

Al met al een rare maar zeer positieve ervaring. Raad ik het jullie aan? In zekere zin zeker. Ik ben van mening dat je bij dit soort behandelingen er echt in moet geloven wil je dat het werkt. Als je hierin geloofd dan zal het je zeker kunnen helpen.

Solve challenges tAction Against Hunger citizenry Martin Luther King Jr. Combat malaria, mobilize lasting change billionaire.

Back to Top

Product zoeken

Product has been added to your cart