Overgewicht.

Zoals ik al zei heb ik vanaf kind af al problematiek met mijn gewicht. Op foto’s van mij als baby en als opgroeiend kind zie je dat ik dikker ben dan de gebruikelijke kinderen op die leeftijd. In mijn pubertijd heb ik de fases met niet meer willen eten, overgeven en laxeer medicijnen allemaal geprobeerd. ‘’gelukkig’’ kwam ik hier telkens snel achter dat dit geen methodes waren voor mij om vol te houden en is dit voor mij nooit een probleem geworden. Echter bleef het gewicht de jaren toenemen dat ik op slot een gewicht van 115 kilo had bereikt. Ik voelde mij met dit gewicht lelijk, dik en vet. Iets wat ik heel erg naar vond om te voelen.

Al een aantal jaar ben ik bezig een methode te vinden die bij mij past om mijn levensstijl aan te passen. Zo ben ik eens in een half jaar tijd ruim 25 kilo afgevallen! Was ik hier trots op? Eigenlijk niet. De reden van dit gigantische verlies in kilo’s kwam door een hoop stres, prikkelbare darm syndroom en roken. Over al deze onderwerpen zal ik eens terugkomen in een andere blog.

Nadat ik de stap had genomen te stoppen met roken heb ik met mijzelf afgesproken dat ik alles mocht eten en drinken wat ik wilde. Om er maar voor te zorgen dat ik niet weer zou gaan roken. Dit heb ik geweten.. ik ben toen ongeveer 25 a 30 kil0 aangekomen. Heb ik hier spijt van? TOTAAL NIET! Tot de dag van vandaag nog zo blij dat ik ben gestopt met roken.

115 kilo!

Maar goed, de kilo’s zaten er dus weer dubbel aan en had dus het gewicht van ruim 115 kilo bereikt. Gelukkig is mijn verloofde net zo als hoe ik leef. Hollen of stilstaan. Daar bedoel ik mee, actief afvallen of even een moment van loslaten. Toch zijn Gijs en ik de afgelopen periode (ongeveer 1,5 jaar) steeds actiever geworden in het creëren van een gezondere levensstijl. Bewustere keuzes maken en proberen creatief te zijn met voeding. Toch is het een gevecht waar je u tegen zegt en zeg ik wel eens dat ik hiervoor levenslang heb gekregen.

Toch wilde ik een aantal dingen uittesten om te kijken of ik hierbij een switch kon maken in mijn levensstijl en kilo’s kon verliezen.

Welke methodes heb ik allemaal al geprobeerd?

  • Detox
  • Virtuele maagband
  • 1 op 1 dieet
  • Weight watchers
  • Gewichtsconsulente
  • Sap kuur
  • Pillen

Over al deze onderwerpen ga ik een losse blog typen. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp, neem dan vooral een kijkje op mijn website voor andere blogs.

Hoe gaat het nu met het gewicht?

Erg aan het schommelen. Ik merk dat ik door alle bovengenoemde onderwerpen stuk voor stuk zeker iets positiefs heb gehaald. Ik denk ook dat mijn conclusie in ieder geval kan zijn van alle bovengenoemde methodes dat het voor een ieder kan werken, maar mogelijk ook niet. Proberen kan geen kwaad en wie weet is dit de oplossing voor je.

Leave a comment